maanantai 4. maaliskuuta 2013

Hyvä duuni ja hyvää duunia!

Kansainvälisen lääkeyrityksen Amgenin Suomen yhtiö voitti Great Place to Work kilpailun pienten suomalaisten yritysten sarjassa. Great Place to Work -instituutti tutkii ja palkitsee vuosittain parhaat työpaikat yli 45 maassa. Great Place to Work on maailman arvostetuin työpaikkatutkimus, eikä ko. kilpailuissa pärjää kuka vaan.

Pienten yritysten sarjassa kilpailu on kovaa. Tässä sarjassa ovat yleensä pärjänneet työyhteisöt, joissa omistajat ovat voineet rakentaa yrityksen harrastuksensa pohjalle ja jossa itsensä toteuttamismahdollisuudella on suuri merkitys.

Amgen on kalifornialaislähtöinen innovatiivinen lääkeyritys, jonka tuotevalikoimassa korostuu vakavien sairauksien kuten syövän hoito. Mutta miten erittäin säädellyillä ja julkisen talouden säästötoimenpiteiden puristuksessa olevilla markkinoilla toimiva yritys pärjää näin hyvin?

Ensinnäkin yritys on hyvin hoidettu: johtaminen on hyvää, luottamus henkilöstön ja esimiehen välillä on hyvä, toimintaprosessit ovat hiottuja ja organisaatio on sopivan matala. Näin on kuitenkin lukuisissa työpaikoissa.

Mikä sitten nosti Amgenin muiden ohi kirkkaimmille mitaleille? Voitto selittyy koko henkilökunnan työmotiivilla ja sillä hengellä, mikä syntyy kun saa tehdä arvokasta ja merkityksellistä työtä. Työtä, jolla parannetaan sairauksia ja edistetään terveyttä ja hyvää elämää. Jos tämä ei inspiroi, niin mikä sitten.

Suomalaiselle yhteiskunnalle on erittäin tärkeää, että terveyttä ja hyvinvointia edistävissä tehtävissä on asialleen omistautuneita henkilöitä, joiden ajurina toimii ammatillisen kunnianhimon lisäksi halu tehdä yhteiskunnallista hyvää. Tämä on yhteinen piirre kaikille sosiaali- ja terveydenhuollon alalla toimiville niin julkisille kuin yksityisille toimijoille. Vaikka palkinto on ja kuuluu Amgenille, niin otetaan kaikki tällä alalla toimivat siitä pieni siivu itsellemme – teemmehän me kaikki merkittävää työtä.

Onnittelut Amgenille!